Satunnainen yhteydenotto Serbiasta

Internet, Facebook, universumi – voi juku!

Kuvitelkaa, että joku ihminen jossain ihan muualla päättää ottaa yhteyttä satunnaisiin ihmisiin ympäri maailmaa. Sitten kuvitelkaa, että satutte olemaan yksi noista ihmisistä, joihin otetaan yhteyttä. Hilpee ja sopivan absurdi ajatus.

No, silleenhän miulle kävi tällä viikolla. Eikä ollut edes nigerialaiskirje, joita netin satunnaiset yhteydenotot taitaa enimmäkseen olla. Sen sijaan sain pari päivää sitten Facebook-viestiä serbialaiselta reissaajalta, joka oli lähdössä pidemmäksi aikaa pois. Ennen lähtöään serbialaisnainen päätti järjestää yllätyksen (poika?)ystävälleen, jota ei kohta näkisi vähään aikaan.

Yllärin toteutus menee suunnilleen näin:

1) Nainen ottaa yhteyttä ties kuinka moneen ihmiseen ympäri maailmaa ja pyytää pyytää näitä tulostamaan paperin.

2) Jokaisessa lapussa tulee lukee naisen rakkaudenosoitus ystävälleen sekä paikka, jossa paperin printtaaja asustaa.

3) Printtaaja ottaa kuvan tuosta lapusta omassa kotiympäristössään ja lähettää sen naiselle, joka kokoaa kuvat myöhemmin ystävälleen.

Miusta on siistiä, kun ihmisillä on satunnaisia projekteja, joissa pyydetään tai kysytään ventovierailta poikkeuksellisia asioita (eikä vaan siksi, että miulla on ehkä itelläkin ollut joskus joku sellainen projekti). Siksi autoin oikein mielelläni. Tulostin lapun torstaina yliopiston kirjastolla ja kävin eilen paprun ja kameran kanssa Jyväsjärven rannalla. Lappu kyllä peitti puolet kuvasta, mutta näkyy siinä taustalla vähän Mattilanniemen siltaa.

Serbialainen ei muistanut miten oli löytänyt miut, kun oli etsinyt ihmisiä niin laajasti miten sattuu. Hirveästi kuvia ei vielä kuulemma ole tullut. Toivon, että lisää kuitenkin tulee.

*

Asioita voi siis näemmä tapahtua, vaikkei ite tekiskään hirveästi mitään. Noin muuten omat viime päivät ovat menneet aika seesteisesti. Perjantaina teki kaupassa mieli jotain hyvää. joten ostin piparkakkutaikinaa ja halloumia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s