Kevään kaunokirjalliset tavoitteet

EIlen se taas iski. Luomisvimma. Koitin mennä ajoissa nukkumaan, mutta eihän siitä mitään tullut, kun päähän ilmestyi yömyöhään hullun nerokas novelli-idea. Raapustin paperille hirveässä hurmoksessa pari sivua muistiinpanoja ja päätin, että tämänhän pitäisi oikeasti kirjoittaa ja lähettää kirjoituskilpailuun. Sopiva skaba olisi WSOY:n Kirjan vuosi 2015 -kirjoituskilpailu, joka vastaanottaa kaikkea novelleista runoihin ja romaaneihin. Kilpailukäsikirjoitusten pitäisi tosin “kuvata ja kommentoida persoonallisella tavalla omaa aikaamme”, eikä tämä vielä tekemätön tekele varsinaisesti sovi kuvaukseen. No, kai sen teeman voisi jotenkin teennäisesti läntätä tekstin sekaan.

Jo viime viikolla iski samanlainen inspis toiseen novelliin – silloin onneksi päiväsaikaan. Se idea on vielä täysi raakile, josta puuttuu perusajatusta lukuunottamatta lähes kaikki konkreettinen sisältö. Jos se novelli valmistuu, katsoin että sen voisi lähettää Turun Science Fiction -seuran Nova-kilpailuun.

Kummassakin kirjoituskilpailussa on deadline 31. maaliskuuta. Saas nähä, mitä tapahtuu. Koskaan en ole yhtään novellia kirjoittanut, vaan jostainhan sekin on aloitettava.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s