Miksi ovet ei aukene meille?

IMG_3556

Kuvan lukko liittyy tapaukseen.

Ensimmäinen ilta Maailmanlopun hotellilla meni skarpisti, kun onnistuin lukitsemaan itseni mökkiini. Tilasin päärakennuksella iltapalan ja ajattelin piipahtaa vielä pikaisesti huoneessani. Sammutin mökkini aulan toisessa päässä valot, astelin ulko-ovelle ja yritin sokkona kääntää kahvaa. Pimeässä painoin hieman ohi, minkä seurauksena lukkojärjestelmästä kuului naks. Ja sitten ovi ei enää auennutkaan.

Väänsin kahvaa kaikkiin suuntiin. Ei inahdustakaan. Oven kahvassa oli pyöreä namiska, jota yritin pyörittää, painaa ja vetää, mutta tuloksetta. Lukko ei myöskään vääntynyt paikoiltaan. Kokeilin kaikkea useampaan kertaan. Päättelin, että lukon on täytynyt jumittua, tai sitä ei ainakaan saa nyt sisältä auki. Aloin miettiä muita poistumistapoja.

Ikkunat. Kierrän mökin ympäri, mutta jokaisen ikkunan alla on vähintään neljän metrin pudotus. Tönö kun on rakennettu jyrkkään rinteeseen, jossa omaan kolmanne kerroksen asuntooni pääsee pientä puusiltaa pitkin.

Ei, pakko saada apua ulkopuolelta. Katson ulos ikkunasta, mutta totean ettei ulkopuolisten huhuilu kannata. Kämppäni on mäen syrjässä, josta ei ole varsinaisesti läpikulkua. Kerroksen toinen asukas, hotellin omistaja Oasis on vielä viikon lomalla Balilla, joten hänestäkään ei ole apua.

Onnekseni Nokia 3310:n muistista löytyy Maailmanlopun hotellissa työskentelevän ystäväni Nawaraj’n puhelinnumero viime reissulta. Soitan Nawalle, numero on edelleen sama. Nawa lähettää talonmiehen paikalle. Kun talonmieskään ei saa ovea avaimella auki, saapuu paikalle lisää apujoukkoja. Viimein, kolmen hotellityöntekijän ränklätessä ja neuvoessa ulkopuolella, onnistun poistamaan lukituksen työntämmällä pientä valkoista nappia voimakkaasti ylöspäin. Lukossa ei siis ollut mitään vikaa, mutta olin vain pimeässä painanut samaisen kytkimen pohjaan.

Iltapala ehti hieman jäähtyä, mutta tiibetiläinen hunajaleipä maistui silti hyvältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s