Paluu Nepaliin

I

Täällä sitä taas istuskellaan, Maailmanlopun hotellissa, Nepalissa. Siis samassa majapaikassa, jossa vietin toissakesänä yhteensä viisi ja puoli viikkoa. Nyt työssäkäyvänä miulla on vihdoin varaa huoneeseen, jossa on lämmin suihku ja ihan napista vedettävä WC. Muuten meininki on melko ennallaan.

Tällä kertaa pyysin hotellin kavereita hakemaan miut lentokentältä suoraan tänne Nagarkotiin. Saapuminen tosin venähti useamman tunnin. Valmiiksi myöhästynyt lento pitkittyi vielä parilla tunnilla, kun sumun vuoksi laskua viivytettiin ja lentokone jäi kaartelemaan ympyrää Katmandun yllä. Turkish Airwaysin leffavalikoima on hyvä, joten ei harmittanut.

Seuraava viivytys odotti heti lentokentältä lähtiessä, kun poliisi pysäytti meidät. Jouduimme kääntymään takaisin ja ajamaan lainvalvojien perässä poliisiaseman pihaan. Syy: vääränväriset rekisterikilvet. Yksityisautojen vihreillä kilvillä kun ei saisi kuskata turisteja lentokentältä. Ilmeisesti poliisi on päättänyt tehoratsioilla puuttua pimeisiin takseihin ja niiden tuomiin ongelmiin. Puolentoista tunnin setvimisen ja väittelyn jälkeen selvisimme pelkillä sakoilla ja pääsimme jopa ajamaan samalla autolla pois.

Näin omasta mielestä on siis mennyt todella hyvin! Tällä kertaa pääsin siihen hotelliin mihin halusinkin, enkä esimerkiksi päätynyt vuorokaudeksi Lähi-itään. Ei sillä, etteikö se toissakesäinen Oman olisi ollut ihan virkistävä kokemus.

II

Lentokoneessa Istanbulista Nepaliin viereinen istumapaikka oli aika pitkään tyhjänä väen lapatessa koneeseen. Lopulta viimeisten matkustajien joukosta erottui miuta hieman vanhempi mies, joka käveli ensin väärälle käytävälle keskirivin toiselle puolelle, pujotteli sitten vastavirtaan ja istahti viimein viereeni.

Hämäävää tässä kaikessa oli, että mies näytti aivan viime visiitillä Maailmanlopun hotellissa tapaamaltani saksalaiselta Sebastianilta. Yritin mahdollisimman huomaamatta pälyillä miestä, joka taisi parikin kertaa huomata tuijotukseni. Tunnin istumisen jälkeen uskalsin kysyä, mahdetaanko me kenties tuntea.

Ei me tunnettu. Sehän olisikin ollut vähän liian hullua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s